بلاگ

میز تحریر ام دی اف | چگونگی ساخت میز تحریر از جنس ام دی اف

یک میز تحریر ام دی اف (MDF) از چند بخش تشکیل می‌شود. ایجاد طرحی ساده برای شکل گیری هر بخش لازم خواهد بود. مراحل ساخت یک میز تحریر ام دی اف اصولی و کاربردی، با بخش، طراحی آغاز و سپس به مراحل مونتاژ راه خواهد یافت. در هر بخش از مراحل مونتاژ میز به ابزاری نیاز خواهد بود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. با در نظر گرفتن یک نمونه ساده قصد داریم تا مراحل ساخت را قدم به قدم پیش ببریم و برای شما بازگو کنیم.

همان طور که گفتیم در این بخش ابتدا مراحل را برای شما بازگو می‌کنیم تا با ترتیب کار آشنا شوید. به طبع در برخی مراحل سلیقه و نظر شما دخیل خواهد بود. برای مثال طرح میزی که مد نظر دارید، رنگ آن تعداد کشو و کمد یا نوع کاربری که میز مطالعه باشد یا میز کامپیوتر و مواردی از این دست. همچنین، برخی از عکس هایی که قرار می‌دهیم صرفا نمونه هایی هستند تا شما تصویر ذهنی بهتری از آنچه توضیح می‌دهیم داشته باشید.

 

مراحل زیر روندی ساخت میز تحریر از جنس ام دی اف خواهند بود:

  • رسم طرح میز تحریر ام دی اف به صورت سه بعدی
  • انتخاب و خرید ورقه‌های ام دی اف
  • پیاده سازی طرح بر روی ورق ام دی اف
  • برش‌های قسمت‌های مختلف
  • مونتاژ قطعات به‌دست‌آمده
  • فرم دهی نهایی

در ادامه وارد اولین قدم برای ساخت میز خواهیم شد.

دستکش و دیگر لوازم کار را فراموش نکنید

علاوه بر مواردی که به آنها اشاره خواهیم کرد، محیط کار خود را آماده کنید. از آنجایی که تراشه‌های چوب خطرناک هستند حتما از دستکش و عینک ایمنی در هنگام برش یا سمباده زنی استفاده کنید. محل کار خود را با نایلون یا پارچه بپوشانید تا تمیز کردن آن آسان‌تر شود. با رعایت نکاتی ایمنی کار خود را آغاز کنید.

در اولین قدم باید اتاق مد نظر خود را اندازه گیری کنید. میز تحریر ام دی اف در کجا قرار می گیرد؟ آیا به صورت کنج یا گوشه دار است؟ ارتفاع آن چقدر باید باشد؟ طول و عرض برای آنکه عبور و مرور به راحتی صورت گیرد، چقدر باشند؟ برای پاسخگویی به سوالات گفته شده باید جایی که قرار است میز مستقر شود را اندازه گیری کنید.

حال باید به این سوال پاسخ دهید: هدف استفاده از میز چیست؟ برای مطالعه است؟ میز کامپیوتر خواهد بود؟ یا هر هدفی دیگری که در ذهن دارید. در این بخش پیشنهاد می‌کنیم اگر تازه کار هستید، یک میز ساده را تصور کنید. امّا اگر می خواهید حرفه‌ای‌تر عمل کنید، بد نیست به طرح‌های مختلفی که در اینترنت موجود است نگاهی بیندازید و از آنها ایده بگیرید.

سپس، یک کاغذ و قلم برداشته و طرح کلی را بر روی آن بکشید. در اینجا دو نمونه تصویر برای طراحی میز قرار خواهیم داد. ابعادی که اندازه گرفته اید را روی طرح پیاده کنید.

نقشه‌های طراحی یک میز تحریر ام دی اف

نقشه‌های طراحی یک میز تحریر ام دی اف

 

با در دست داشتن ابعاد مورد نظر خود برای خرید ورق‌های ام دی اف اقدام کنید. ورق‌های MDF برای میز تحریر ام دی اف را می‌توان از نظرهای مختلفی دسته بندی کرد. دسته بندی اولیه سه لایه یا تک لایه بودن است. باید در نظر بگیرید که میز شما چه وزنی را متحمل خواهد شد. در دسته بندی دیگر می‌توان اشاره کرد به :

  • ام دی اف ساده
  • ام دی اف براق
  • هایگلاس

در این مورد باید میزان بودجه خود را نیز مد نظر داشته باشید. اگر تازه کار هستید بهتر است با فروشنده مشورت کنید و ام دی اف‌های نرم‌تر را انتخاب نمایید. برای مدل ساده ایی که در تصاویر مرحله قبل قرار دادیم، بهتر است دو ورق ام دی اف برای بالای میز در نظر بگیرید تا استحکام لازم حفظ شود.

دسته بندی دیگر می‌تواند رنگ ام دی اف‌ها باشد. این مسئله کاملا به سلیقه شما وابسته خواهد بود. رنگ اتاق و محیط نیز می‌تواند از عوامل تاثیر گذار باشد. امّا این بخش را به خودتان سپرده و به مرحله پیاده سازی طرح بر روی ورق‌های ام دی اف خواهیم رفت.

نکته بسیار مهمی که نباید فراموش کنید آن است که: همواره ابعاد بیشتری ورق MDF تهیه کنید!

ابعاد ورق‌های ام دی اف در بازار ایران معمولا 366*183 سانتی متر است.

 

انواع ورق‌های ام دی اف

برای این کار با کمک یک خط کش و گونیا از لبه میز به فاصله 8 سانتی متر اندازه گیری کنید. در این بخش عرض میز خود را در نظر داشته باشید. با این کار مستطیلی روی تخته اصلی میز تحریر ام دی اف ایجاد کنید. حال برش‌های نازکی از چوب اصلی ایجاد کنید. برش‌های گفته شده را روی خطوط مستطیلی که ایجاد کرده اید، قرار دهید و از ابعاد آن مطمئن شوید. دقت داشته باشید این بخش زیرین میز است که پایه‌ها به آن وصل خواهد شد.

محل کشو را نیز در نظر داشته باشید، ارتفاع کشو نباید به گونه‌ای باشد که با زانوی شما برخورد کند. در نتیجه ابعاد صحیحی برای آن انتخاب کنید.

برای رویه میز تحریر ام دی اف اگر طرح خاصی دارید می‌توانید با یک اره معمولی نیز برش دهید. تنها دقت داشته باشید پس از انجام برش، سمباده زنی لبه‌ها را فراموش نکنید.

برای یکسان بودن پایه ها، هر چهار پایه را با دو گیره در کنار هم قرار دهید. بخشی‌های اضافی را بریده تا طول آنها یک دست شود. سپس، با دستگاه سنباده پایه‌ها را صاف و آماده نصب کنید.

بخش‌های مختلف کشو را نیز برش دهید. قطر چوب هایی که برای کشو استفاده می‌کنید بهتر است بیش از 1.3 سانتی متر نباشد. به این ترتیب کشوی محکم خواهید داشت که وزن زیادی ندارد.

ساخت میز ام دی اف

ابتدا چهار گوشه زیر میز را نصب خواهیم کرد. برش‌های چوب را روی مستطیلی که ترسیمی کردیم، به کمک چسب چوب بچسبانید. برای محکم‌تر شدن نیز می‌توانید تخته‌ها را بهم دیگر و به بخش روی میز پیچ کنید. داشتن یک پیچ گوشتی شارژی می‌تواند کمک دست خوبی در این مواقع باشد. در صورت نداشتن دریل یا پیچ گوشتی شارژی، می‌توان از یک پیچ گوشتی معمولی استفاده نمود.

حال قصد داریم پایه‌های میز را نصب کنیم. ابتدا با چسب چوب آن‌ها را به میز و چهارچوبی که ایجاد کردیم، می چسبانیم. سپس، به وسیله پیچ گوشتی شارژی پایه‌ها را محکم می‌کنیم. در این بخش استفاده کردن از یک گونیا مناسب خواهد بود تا پایه‌های میز در زاویه 90 درجه باشند و کجی ایجاد نشود. پس از پیچ کردن، پایه‌ها را با گیره ببندید تا موقعیت خود را حفظ کنند. اجازه دهید تا چسب چوبی که استفاده کردید به خوبی خشک شود.

سپس، میز را برگردانید تا روی پایه‌ها قرار گیرد. تعادل آن‌ها را چک کنید. در صورت نیاز برای محکم شدن رویه میز، با یک پیچ آن را به محل پایه‌ها وصل کنید.

اجزای کشوی میز را با چسب بهم چسبانده و سپس با پیچ محکم کنید. این اجزا شامل یک چهارچوب و یک ورقه زیرین خواهند بود. اجازه دهید تا چسب به خوبی خشک شود. دو ریل را به پایه‌های میز وصل کنید. دو ریل دیگر را به کناره‌های کشو نصب کرده و آن را زیر میز قرار دهید. در هنگام نصب به جهت ریل‌ها توجه نمایید. یک کشوی بزرگ سراسری خواهید داشت.

یک سمباده زنی نهایی میز تحریر ام دی اف انجام دهید تا سطحی صاف و یکدست داشته باشید. سپس، با یک دستمال خاک و گرده‌ها را از روی آن پاک کنید. این کار مهم خواهد بود تا پس از استفاده از لاک یا لکه چوب سطحی تمیز و زیبا داشته باشید.

اگر قصد رنگ آمیزی میز را دارید، می‌توانید ابتدا آسترکشی کنید. امّا برخی به طور مستقیم رنگ آمیزی را انجام می‌دهند و یک لایه رنگ را به عنوان آستر کار در نظر می گیرند. رنگ لاتکس برای سطوح چوبی استفاده می‌شود. سه لایه رنگ مناسب خواهد بود و در میان هر لایه زمانی بین 6 تا 8 ساعت فاصله ایجاد کنید. از رنگ زدن در محیط بسته خودداری کنید و سعی نمایید مسیر هوا برای تنفس سالم داشته باشید.

لایه محافظ آب را فراموش نکنید. یک لایه را به غلطک فومی یا قلموی تمیز روی میز بزنید و به مدت 72 ساعت صبر کنید تا لایه به خوبی خشک شود. کشو را نیز خارج کرده و در تمامی نواحی آن از لایه محافظ آب استفاده نمایید. از جلا دهنده یا واکس چوب نیز برای تمیز و براق کردن میز خود استفاده نمایید.

ارسال پیام

دسته‌بندی محصولات
کلمات کلیدی